Jag bygger gitarrer, klassiska och flamenco gitarrer. Kanske känner du redan till mina instrument, för jag har byggt instrument i över tjugo år och många duktiga gitarrister spelar på mina gitarrer.


Som gitarrbyggare har jag en liten men exklusiv produktion med fokus på att bygga bästa möjliga gitarrer riktat till professionella musiker, musikstuderande och krävande gitarrister i allmänhet. Jag har olika modeller för att kunna erbjuda ett brett spektrum av gitarrer. Eftersom instrumenten byggs individuellt för hand kan dessutom många aspekter såsom stränglängd, strängbredd, halsens form, antal strängar mm. utformas efter den enskilda musikerns behov.
 

Jag handlar även med andra byggares instrument. Genom min stora byggerfarenhet kan jag borga för att de instrument jag säljer inte har några "dolda fel". Alla gitarrer har genomgått en noggrann undersökning och där så behövts reparerats eller justerats.


Kika runt på mina olika sidor där jag berättar om mina instrument, filosofin bakom dem och mycket annat. Även om du inte är ute efter att köpa en gitarr just nu är jag säker på att du finner en hel del intressant att läsa om gitarrer och gitarrbygge, även i största allmänhet.

 

Per Hallgren, Gitarrbyggare